Om oss

Tibern är ett mjukvarubolag verksamt inom bank- och fastighetssektorn. Med sju av Sveriges ledande banker som ägare utvecklar vi värdeskapande tjänster för banker och fastighetsmäklare.

Vår historia

Rom byggdes inte på en dag men det gjorde Tibern. Nåja, nästan. 

Redan ca 2009 skapade Bankföreningens bolånekommitté en arbetsgrupp för att kartlägga processerna vid fastighetstillträden med en smått galen arbetshypotes att det kanske finns andra sätt att sköta tillträden än att ringa varandra vid bestämda tidpunkter och högläsa kunduppgifter för varandra, allt medan köpare och säljare ivrigt väntar på att lämna över nycklarna till huset.

Det dröjde dock ända till 2015 innan UC AB, som på den tiden ägdes av svenska banker, fick uppdraget att bygga ett ärendehanteringssystem för ändamålet. Efter ett lyckat pilottest resulterade det i ett utökat uppdrag och i april 2018 lanserades första versionen av Tambur - portalen för smartare tillträden. Ett år senare var antalet skapade ärenden och antal anslutna mäklare ca 5 gånger högre än prognosticerat. Succén var ett faktum!

När UC blev uppköpta av finska branschkollegan Enento Group beslutade uppdragsbankerna sig för att köpa loss Tambur för att fortsatt ansvara för drift och vidareutveckling av portalen. Där skapades behovet av ett eget techbolag för att fortsätta resan. Bolaget namngavs till Tibern efter floden med samma namn, vilken fungerade som en transportled och stor anledning till att Rom blev en ledande handelsplats i södra Europa. I den andan agerar Tibern transportled och möjliggörare av affärer sedan vi den 6 april 2023 tog över utvecklingen av portalen Tambur. Så den dagen byggdes Tibern. Resten av historien om Tibern ligger i framtiden. 

Bild på fasaden av ett gult lägenhetshus i grodperspektiv
Utsikt över Globen i skymning

Vår vision

Vi drivs av vår vision om en helt digital bostadsaffär. Vi digitaliserar samarbeten mellan banker och utvecklar värdeskapande tjänster för alla våra användare. Tjänsterna ska höja kvaliteten och skapa processvinster vilket leder till lönsamhet för såväl våra användare som oss själva.

Vår kultur

På vägen mot vår vision har vi roligt tillsammans och utvecklar varandra i en trygg och motiverande arbetsmiljö där inställning och attityd är lika viktigt som kompetens. 

Personer med varsin penna som sitter och pratar runt ett bord

Våra medarbetare

Daniel Ljungel

CEO

Gustav Helin

Product Owner

Elaine Schmidt

Business Analyst

Sebastian Thorell

Operations Specialist

Isabel Bermudez

Test lead & Release manager

Chi Hao Poon

CTO

Erik Olsson

Developer

Marwan Khalili

Developer

Philip Prophet

Senior Developer

Johan Holmerin

Developer

Mirre Laurell

Legal Counsel

Tiberns styrelse

Gunilla Ulin, Styrelseordförande
SEB

Camilla Magnusson, Styrelseledamot
Danske Bank

Mikael Jismark, Styrelseledamot
Handelsbanken

Thomas Glimstedt, Styrelseledamot
Länsförsäkringar Bank

Maria Stolpe, Styrelseledamot
Nordea

Bror-Göran Pettersson, Styrelseledamot
SBAB

Daniel Pergeman, Styrelseledamot
Swedbank

Tveka inte att kontakta oss

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss!

 

 

Integritetspolicy